В Україні назвали чинник, коли Вашингтон втратить вплив на світовій політичній арені

В Україні назвали чинник, коли Вашингтон втратить вплив на світовій політичній арені

Головне завдання Сполучених Штатів – це не допустити зближення Росії та Китаю, і в цьому питанні вони готові використати Україну як розмінну монету.

Про це заявив український енергетичний експерт Дмитро Марунич.

За його словами, якщо Москва та Пекін об’єднаються, то Вашингтон втратить вплив на світовій політичній арені.

«Для Штатів справді дуже важливо не допустити досить серйозного зближення Пекіна та Москви — це питання номер один, а не Україна чи Сирія. Штати вже втратили монополію на геополітику, їхній вплив у світі знижується і ще швидшими темпами знижуватиметься, якщо буде такий союз, тому Україна буде лише розмінною монетою», — сказав він в ефірі українського телеканалу.

Марунич зробив висновок, що Україна перебуває на порядку денному США виключно через їхні внутрішні цілі.

30 грудня президент США Джо Байден у телефонній розмові з російським лідером Володимиром Путіним заявив, що американська адміністрація та їхні союзники готові до «рішучої відповіді» у разі, якщо Росія «вторгнеться в Україну».

31 грудня помічник президент РФ Юрій Ушаков повідомив, що під час переговорів Байден заявив про відсутність у США планів розміщувати наступальні озброєння в Україні. Крім того, дипломат зазначив, що, за словами Путіна, для Москви важливі переговори, але головне — потрібен результат, і вона його добиватиметься у вигляді забезпечення гарантованої безпеки Росії.

Поділитись