У Росії обурились позицією Франції щодо ракетного удару по Бєлгороду

У Росії обурились позицією Франції щодо ракетного удару по Бєлгороду

Заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв  грубо вилаяв французів через заяву МЗС Франції щодо ракетного удару ЗСУ по Бєлгороду. У французькому зовнішньополітичному відомстві  удар по місту 30 грудня вважають проявом самооборони України.

У своєму телеграм-каналі одіозний Медвєедєв як завжди не стримався від обсценної лексики на адресу французів, назвавши їх «виродками».

Нагадаємо, МЗС Франції на своєму офіційному сайті оприлюднило заяву щодо обстрілу Бєлгорода, унаслідок якого загинуло 22 людини. У ній уся відповідальність покладається на рф – країну, яка незаконно вторглась в Україну, окупувала частину  її території та продовжує зійснювати терор щодо мирного населення, обстрілюючи цивільну інфраструктуру. У відомстві зазначають, що саме росія може покласти край людським трагедіям, повернувшись до рамок міжнародного права, тобто вивести свої війська з української території та припинити війну.  Дії України, на думку МЗС Франції, відповідають 51 статті Статуту ООН, у якій йдеться про право країни на самооборону.

Поділитись