В ОП повідомили про неможливість проведення виборів в Україні під час війни

В ОП повідомили про неможливість проведення виборів в Україні під час війни

Організація виборчого процесу вимагатиме участі мільйонів українських біженців, розкиданих по різним країнам світу, а також мільйонів українців, які знаходяться в окупації та полоні.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі «Сніданок з 1+1».

Проведення виборів в Україні під час повномасштабної війни, вимагатиме, зокрема, забезпечення голосування військових, які перебувають на лінії фронту та безперебійної наявності електроенергії в умовах атак на енергетичну інфраструктуру. Все це потребуватиме коштів тоді, коли весь бюджет має працювати на перемогу, вважає Подоляк. 

«Безумовно, проведення виборів посеред повномасштабної війни за виживання стане історичним прецедентом і потужним символом відданості України принципам демократії. Але потрібно розуміти − це буде надскладне завдання і аналогів йому ще не було в історії», – зауважив радник голови ОП.

За його словами, проведення виборчого процесу під час активної фази бойових дій вимагатиме забезпечення безпеки на виборчих дільницях в умовах російських ракетних ударів, а також голосування військових, які перебувають на лінії фронту. 

Поділитись