В Ірані заявили, що не планують нових ударів по Ізраїлю після нічної атаки

В Ірані заявили, що не планують нових ударів по Ізраїлю після нічної атаки

В Ірані заявили, що не планують нових ударів по Ізраїлю після нічної атаки якщо не буде обстрілів у відповідь з боку Ізраїлю.

Але Ізраїль, як ми писали, вже попередив, що таку відповідь готував. У зв’язку з цим Тегеран передав Вашингтону попередження, щоб США у майбутній ізраїльській атаці не брали участі – погрожуючи, що їхні бази стануть військовою метою Ірану.

«Ми вдарили по сіоністському режиму відповідно до статті 51 Статуту ООН (напад з метою самооборони) після нападу в Дамаску. Питання вичерпане, але ізраїльський режим може зробити ще одну помилку, і тоді реакція Ірану буде набагато жорсткішою. Це конфлікт між Іраном і ізраїльським режимом, США мають зберігати дистанцію», – заявило представництво Ірану в ООН.

За даними CNN, Байден вже повідомив Нетаньяху, що Америка в передбачуваному ударі Ізраїлю у відповідь участі брати не стане.

Також в Ірані заявили, що ефект від їхнього удару «перевищив очікування». Глава іранського генштабу заявив, що метою атаки був інформцентр, який надавав відомості для ізраїльського удару по іранському консульству в Дамаску, на кордоні Ізраїлю та Сирії, а також ізраїльська авіабаза «Неватим».

Зазначимо, що в районі «Неватиму», судячи з повідомлень у соцмережах, лунали вибухи.

Поділитись