В Ірані пообіцяли санкції у відповідь Великобританії та Євросоюзу

В Ірані пообіцяли санкції у відповідь Великобританії та Євросоюзу

В Ірані різко розкритикували нові санкції Євросоюзу та Великобританії і пообіцяли найближчим часом оголосити про заходи у відповідь.

За словами представника міністерства Нассера Канані, нові заходи ЄС та Великобританії показують нездатність зрозуміти реалії Ірану. Він назвав ці санкції «знаком розпачу та розчарування», додавши, що «у ЄС та Великій Британії розуміють, що вони не вплинуть на рішучість іранського народу протистояти іноземному втручанню».

У зв’язку з цим Іран має право на заходи у відповідь «щодо порушників прав людини та прихильників тероризму в ЄС та Великій Британії», про які оголосить найближчим часом, попередили в МЗС.

Нагадаємо, Рада ЄС напередодні оголосила про додаткові санкції проти Ірану через порушення прав людини у цій країні. Того ж дня санкції проти Ірану запровадила й Великобританія.

Нагадаємо, масові протести охопили Іран у середині вересня 2022 року. Тоді в іранській лікарні померла 22-річна Махса Аміні. Дівчина була затримана поліцією вдач за непокриту голову. Точна причина смерті дівчини залишається невідомою. Але за найпоширенішою версією її загибель стала наслідком жорстокого побиття силовиками за відмову носити хіджаб. У поліції, щоправда, наполягають, що дівчина померла від серцевого нападу.

Поділитись