В ЄС розкритикували позицію Китаю щодо України

В ЄС розкритикували позицію Китаю щодо України

Глава торгового відомства ЄС заявив, що позиція Китаю щодо України шкодить іміджу країни і робить її менш привабливим місцем для інвестицій.

Про це пише Bloomberg.

Головний переговорник Європейського Союзу з питань торгівлі розкритикував нездатність Пекіна засудити війну Росії в Україні, давши зрозуміти, що блок не відокремлюватиме економіку від ключових політичних питань.

Валдіс Домбровскіс, виконавчий віце-президент Європейської комісії, у вівторок виступив із різкою критикою з боку групи щодо позиції лідера Китаю Сі Цзіньпіна щодо війни в Україні.

На брифінгу в Пекіні він заявив журналістам, що конфлікт є «кричущим порушенням» китайських принципів територіальної цілісності.

Завершуючи чотириденний візит до Китаю, покликаний стабілізувати двосторонні відносини, Домбровскіс також попередив, що позиція Пекіна (офіційно нейтральна щодо конфлікту в Україні, але одночасно з наданням Москві дипломатичної та економічної підтримки) несе репутаційні ризики. 

«Позиція Китаю впливає на його імідж не лише серед європейських споживачів, а й серед бізнесу. Війна робить його менш привабливим місцем для інвестицій», − сказав він.

Поділитись