В Японії провели обшук та арешти серед противників вакцинації від COVID-19

В Японії провели обшук та арешти серед противників вакцинації від COVID-19

Японська поліція провела в понеділок обшук у штаб-квартирі організації YamatoQ, розташованої в місті Фукурої, керівництво якої раніше було заарештовано за підозрою в організації незаконних акцій зі зриву вакцинації від коронавірусу.

Зокрема, йдеться про вторгнення, що відбулося в березні в медичний центр, повідомило інформаційне агентство Kyodo.

Члени YamatoQ, за даними слідства, намагалися перешкодити вакцинації, вигукуючи, що вона “рівносильна вбивству”. У зв’язку з цією акцією 1 грудня було заарештовано вісім керівників та активістів організації. Раніше в Токіо було порушено справу стосовно заарештованого лідера YamatoQ Хіроюкі Кураокі. Під його керівництвом члени цієї групи 7 квітня із криками “Коронавірусу не існує!” здійснили вилазку до поліклініки, де щепили дітей віком від 5 до 11 років. При цьому четверо з нападників заарештували на місці.

YamatoQ називає себе підрозділом американського конспірологічного руху QAnon, члени якого вірять у те, що колишній президент США Дональд Трамп протистоїть якійсь таємниці та могутній кліці сатаністів з числа прихильників Демократичної партії. Прихильники таких теорій заперечують існування пандемії та відкидають вакцинацію.

На цей час у Японії повністю вакциновані двома дозами понад 80% населення, 67% отримали три дози. Загалом за час пандемії в країні заразилося понад 25,2 млн осіб, понад 53,4 тис. померли.

Поділитись