Прем’єр Японії зробив заяву про укладання мирного договору з РФ

Прем’єр Японії зробив заяву про укладання мирного договору з РФ

Японська влада досі зберігає курс на вирішення проблеми «північних територій» та укладання мирного договору з Росією, повідомляє ЗМІ з посиланням на заяву прем’єра Фуміо Кісіди.

За його словами, наразі Токіо не бачить перспектив обговорення цих переговорів через ситуацію навколо України. Зазначається, що зараз відносини Японії та Росії переживають важкі часи. Глава Кабміну зазначив, що сьогодні не та ситуація, коли можна говорити про перспективи переговорів щодо мирного договору. При цьому японська влада зберігає напрямок на вирішення проблеми «північних територій» та укладання мирного договору.

«Японія вважає неприпустимими спроби зміни статусу-кво силовим шляхом в односторонньому порядку, де б вони не відбувалися і перебуває у тісній взаємодії з країнами G7 та світовою спільнотою», – заявив Кісіда.

Раніше на схожу заяву прем’єра Японії відреагував офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков. За його словами, ведення переговорів щодо мирного договору з Токіо в нинішніх умовах неможливо. Прес-секретар президента РФ нагадав, що Японія посіла місце у списку недружніх країн, перетворившись на недружню країну для Росії.

Поділитись