В Естонії пообіцяли передати Україні ракети Javelin

В Естонії пообіцяли передати Україні ракети Javelin

Голова відділу міжнародного співробітництва Міноборони Естонії Пеетер Куймет заявив, що відомство має намір надати Україні кілька десятків протитанкових ракет Javelin та 122-міліметрові гаубиці з боєприпасами.

За його словами, Таллін допоможе Києву озброєннями на тлі ситуації біля кордонів України, повідомляє портал естонського телерадіомовлення ERR.

Куймет наголосив, що допомога Україні надається Естонією з 2014 року, настав час її збільшити.

Наразі ми розглядаємо можливість надати ракети Javelin для протитанкових ракетних систем, а також гаубиці калібру 122 мм та боєприпаси до них, – зазначив представник Міноборони.

За його словами, перед постачанням так званого фатального озброєння іншій країні слід отримати дозвіл від країни походження ракет США, а також від колишніх власників гаубиць Фінляндії та Німеччини. Тому терміни надання допомоги тепер залежать від того, як швидко відбудуться переговори з союзниками.

Раніше стало відомо, що блокування Німеччиною закупівель зброї Україною через систему НАТО є неприйнятним і не відповідає духу відносин між двома країнами, заявив глава зовнішньополітичного відомства країни Дмитро Кулеба. На думку міністра, це питання є суто політичним. Київ працює над скасуванням цього обмеження. Кулеба наголосив, що Україна є відповідальним учасником міжнародного ринку озброєнь.

Поділитись