В Авдіївці є загроза оточення українських військ росіянами

В Авдіївці є загроза оточення українських військ росіянами

Росіяни публікують відео та фото з міського парку Авдіївки. Це означає, що вони розширили контроль над районом між кар’єром та Індустріальним проспектом.

І поступово просуваються з півночі до 9 кварталу – району багатоповерхівок, який вважається одним із найважливіших центрів оборони ЗСУ в Авдіївці.

3-я штурмова бригада публікує відео із підвалів Авдіївського коксохімзаводу.

У зв’язку з цим багато хто згадує схожі відео з Азовсталі, яка стала останнім оплотом оборони українських військ у Маріуполі.

Однак зараз ситуація на Авдіївському коксохімі принципово інша, ніж на Азовсталі. Коксохім (на карті відзначений синім кружком), хоч і перебуває в напівохопленні противника, але, на відміну від маріупольського заводу, не оточений. І поки загроза «котла» там менша, ніж у решті, більш південній частині Авдіївки, де ситуація набагато гірша. Саме там (на півдні міста) є загроза оточення українських військ росіянами, які прорвали фронт на південь від коксохіму і зараз наступають у бік Ластівчиного.

Тому одним із варіантів дій командування ЗСУ називається відведення підрозділів з півдня міста до коксохіму, щоб організувати з опорою на нього нову лінію оборони.

Поділитись