Україну чекає серйозна економічна криза через рекордні ціни на нафту

Україну чекає серйозна економічна криза через рекордні ціни на нафту

Повальна збитковість українських підприємств є причиною того, що економіка країни входить до піке.

Про це заявив на сайті “Голос.ua” аналітик інституту GrowFord Віктор Скаршевський.

Федерація роботодавців України провела опитування серед підприємств у 20 галузях – понад 90% стають збитковими. А якщо стають збитковими, то недалеко й банкрутство, тривалих збитків ніхто не переживає, повідомив експерт.

На думку Скаршевського, такий стан справ призведе до звільнень, збільшення безробіття, додаткового навантаження на бюджет через виплати допомоги та субсидій.

У свою чергу голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник заявляв, що на країну чекає серйозна економічна криза, яка супроводжуватиметься різким зростанням цін, безробіттям і хвилею банкрутств через рекордні ціни на нафту.

Також, за словами Олійника, подорожчають усі товари, оскільки ціни на енергоносії закладені у собівартість кожного продукту. В результаті споживачі не зможуть щось купувати, а продавці не зможуть продовжувати підвищувати ціни, хоча витрати продовжать зростати.

Раніше у Києві висловили занепокоєння через укладання Міністерства економіки та енергетики Німеччини, що сертифікація газопроводу «Північний потік — 2» не загрожує безпеці постачання газу до Євросоюзу.

Поділитись