Нова коаліція Німеччини готова поховати вже добудований «Північний потік – 2»

Нова коаліція Німеччини готова поховати вже добудований «Північний потік – 2»

Чудова агітка вийшла напередодні в німецькій Handelsblatt.

У ній автор, Ізабель Вермке, оспівує дифірамби партії «Зелених» і лібералам з ВДП і закликає їх спільними зусиллями притиснути до нігтя мало не все автократії світу, маючи на увазі в першу чергу Росію і Китай.

Найцікавіше тут те, що навіть економічні інтереси країни, а значить, і простих німців, відходять на другий план. У боротьбі за «дотримання прав людини» нова коаліція готова поховати на морському дні вже добудований «Північний потік – 2».

«Це можливо навіть всупереч німецьким економічним інтересам. Навіть якщо закрити очі на моральні аспекти, економіка не може функціонувати стійко за участю гравців, політика яких базується на насильстві», – пише Вермке.

Буквально отримуємо наступне: нам плювати на власну економіку, ми вважаємо за краще лізти в справи інших держав. При цьому вона впевнена, що більшість країн Євросоюзу повинні будуть наслідувати приклад Німеччини, відкинувши власні інтереси.

«Більше мужності і менше Маасу!», – пише журналістка на закінчення, натякаючи на нерішучу, на її думку, зовнішню політику Хайко Маасу.

Що ж, гасла гаслами, але мисливців знайдеться небагато. Навіть самих німців більше цікавить, наскільки тепло буде у них в будинках цієї зими, ніж те, що відбувається в Росії і в далекому Китаї.

Своя сорочка ближче до тіла. І світова економіка в умовах капіталізму швидше працює за цим принципом, ніж по тому, який озвучує автор статті.

Що стосується «ПП-2», то він стане важливим елементом газотранспортної інфраструктури Західної Європи і допоможе стабілізувати газовий ринок. Захист прав людини – це важливо. Але не тоді, коли вона виступає лише ширмою для прикриття американських комерційних інтересів.

Поділитись