Трамп заявив, що закрив «Північний потік – 2», а Байден його «дозволив»

Трамп заявив, що закрив «Північний потік – 2», а Байден його «дозволив»

Екс-президент США Дональд Трамп знову звинуватив нинішнього главу держави Джо Байдена в тому, що той допустив «Північний потік – 2» в Європу.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Fox News.

Колишній глава Білого дому завив, що закрив газопровід з Росії до Європи, а потім президентом став Байден, «і одна з перших речей, які він зробив, – це відкрив цей трубопровід». При цьому нинішній американський лідер закрив американський трубопровід Keystone XL Pipeline, вказав Трамп.

«Він його закрив і дозволив, ймовірно, найбільший в світі – з Росії в Європу і особливо в Німеччині», – сказав політик.

Раніше Трамп заявив, що зміг затримати будівництво «Північного потоку – 2». Він також відзначав, що на відміну від Байдена він боровся проти цього проекту.

«Північний потік – 2» є газопровід з двох ниток. Довжина кожної з них – 1,2 тис. км. Вони проходять від порту Усть-Луга (Ленінградська область) до німецького Грайфсвальда. Сукупна потужність газопроводу складе 55 млрд куб. м газу в рік.

Проти цього проекту активно виступають США, які просувають в Євросоюзі свій зріджений природний газ. Крім того, у проекту є і інші країни-противники, включаючи Україну, яка побоюється зупинки транзиту російського газу через свою територію.

Поділитись