Українська армія повідомляє про нові успіхи проти російських військ під Бахмутом

Українська армія повідомляє про нові успіхи проти російських військ під Бахмутом

За минулу добу українські сили, які контратакують, просунулися до 1400 метрів на ряді ділянок лінії фронту поблизу міста Бахмут на сході країни, повідомив у суботу військовий речник.

Про це передає Reuters.

Це останнє в серії подібних досягнень, про які цього тижня повідомив Київ поблизу Бахмута, який, як заявила Росія, вона повністю захопила минулого місяця після найкривавішої та найдовшої битви з початку свого повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

«Намагаємося… наносити удари по ворогу, контратакуємо. На різних ділянках фронту нам вдалося просунутися до 1400 метрів», – сказав речник східного військового командування, відповідаючи на запитання про це. бої під Бахмутом.

Посадовець Сергій Череватий заявив у телевізійних коментарях, що російські війська самі намагалися контратакувати, але це їм не вдалося.

За його словами, українські сили завдали великих втрат російським військам і знищили військову техніку в цьому районі.

Reuters не змогло незалежно перевірити це твердження чи ситуацію на полі бою.

І Москва, і Київ повідомили про важкі бої в Україні в п’ятницю, а блогери описали перші помічення німецької та американської бронетехніки, сигналізуючи про те, що триває довгоочікуваний контрнаступ України.

Росія, яка побудувала значні укріплення на окупованому сході та півдні України, цього тижня заявила, що потужний поштовх Києва не зміг прорвати російські лінії.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що українські війська пробили першу лінію російської оборони на деяких ділянках, але що Київ просувався повільніше на інших.

Офіційні особи в Україні, яка тижнями була готова розпочати широкий контрнаступ, заперечують початок довгоочікуваного поштовху та кажуть, що коли це станеться, це стане очевидним.

Поділитись