ISW: Росія готує масштабний наступ на Донбасі

ISW: Росія готує масштабний наступ на Донбасі

Російські військові, ймовірно, після «оперативної паузи» розпочнуть масштабний наступ уздовж лінії Слов’янськ-Сіверськ-Бахмут.

Однак немає ознак того, коли цей наступ почнеться і де саме буде зосереджено. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики повідомляють, що росіяни почали наступати за 8 км від Сіверська на Верхньокам’янське.

У Генштабі раніше заявляли, що атаки ворога у цьому районі відбиті. Водночас російські найманці писали, що нібито встановили «оперативний контроль» у Сіверську.

Інститут вивчення війни не зміг самостійно перевірити твердження РФ. Крім того, українська армія дала вогневу відповідь російським військовим, які штурмували населені пункти на південний схід від Бахмута. Бої велися за 20 км від міста.

Армія РФ відновила наступальні операції на північний схід від Авдіївки, ймовірно, намагаючись обійти українські укріплення у цьому районі, пояснюють експерти.

Водночас українські сили зупинили просування росіян у Кам’янці, приблизно за 6 км на північний схід від Авдіївки, після того, як раніше того ж дня російські війська нібито частково досягли успіху в цьому районі.

Поділитись