Війська Росії провалили штурмові дії на трьох напрямках

Війська Росії провалили штурмові дії на трьох напрямках

Російські війська 12 липня безуспішно штурмували позиції українських захисників у напрямку Слов’янська, Сіверьска, а також у Харківській області.

Ворог отримав відсіч та продовжив тактику авіанальотів. Про це свідчить новий звіт Інституту Війна (ISW). Зазначається, що росіяни досі дотримуються плану щодо оточення Збройних сил України на Донбасі, проте успіху не мають.

Зазначається, що російські війська спробували наземні атаки на півночі від Слов’янська. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили наземні атаки російських військ у напрямку Довгенького, Мазанівки, Краснопілля та Долина на захід від траси Е40, а також до Маяків та Іванівки на схід від траси Е40.

В ISW не зафіксували свідчень того, що російські сили перетинали річку Сіверський Донець у районі Маяків та Сидорове, але російські сили можуть спробувати зробити це, щоб просунутися на південь до шосе E40.

Також 12 липня росіяни спробували обмежений наземний наступ на схід від Сіверська біля кордону з Луганською областю. У Генштабі ЗСУ заявили, що російські війська зазнали серйозних втрат під час невдалого штурму Спірного та Іванодарівки. Міністерство оборони Великобританії підтвердило, що російські війська захопили Григорівку на північний схід від Сіверську.

Поділитись