ISW: Росія зосередилася на захопленні Сєверодонецька

ISW: Росія зосередилася на захопленні Сєверодонецька

ЗС РФ найближчим часом зосередять зусилля на спробі повного захоплення прифронтового Сєвєродонецька.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту дослідження війни ISW.

За даними аналітиків, через неуспішне настання російська армія, ймовірно, відмовиться від ідеї виходу на адміністративні кордони Донецької області. Натомість, як зазначають у ISW, ЗС РФ зосередяться на захопленні Сєвєродонецька та оточенні українського військового угруповання на цьому напрямку.

Під ударом, згідно зі звітом Інституту, також може опинитися Лисичанськ, який російські підрозділи продовжують обстрілювати із важкого озброєння. Активні бойові дії 15 травня проходили за 4 км на північний схід та 5 км на південний захід від Сєверодонецька, та на ділянці автомобільної дороги Лисичанськ-Бахмут.

«Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець у районі Кремінної можуть змістити російські операції з оточення (українського угруповання — ред.) далі на схід, ближче до Сєверодонецька через Рубіжне, а не проводити ширше оточення за декількома напрямками. ЗС РФ також, ймовірно, скорочують поступ до Слов’янська з Ізюму через повільні темпи наступальної операції», – стверджують аналітики у своєму звіті.

За даними ISW, у російської армії закінчилися боєздатні резервісти, через що військове командування формує батальйонні тактичні групи з різних підрозділів, включаючи проросійських бойовиків ОРДЛО та бійців із приватних військових компаній. Аналітики припускають, що найближчим часом ЗС РФ також можуть остаточно піти з Харківського напрямку, щоб усі сили сконцентрувати на оточенні ЗСУ на Сєвєродонецькому напрямку та виході на адмінкордони Луганської області.

Поділитись