Украінці збирають підписи за дострокове припинення повноважень Верховної Ради України

Украінці збирають підписи за дострокове припинення повноважень Верховної Ради України

На сайті електронних петицій українці збирають підписи за дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VIII скликання, передає Newformat.info.

Так,  автор петиції Дмитро Латуха пише: “Відповідно до ч. 2 ст. 5 Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи місцевого самоврядування. ст. 69 Конституції України визначає, що народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії. 21 квітня 2019 року Український народ, з підтримкою понад 73% обрав свого Президента. Однак, Верховна Рада України, яка за даними різних соціологічних досліджень має найнижчу довіру у суспільстві (4-8 %), вступає у конфронтацію до новообраного Президента України Володимира Олександровича Зеленського. У зв’язку з тим, що парламент, не користується підтримкою в суспільстві та по суті стає оппонентом вибору українського народу, вимагаємо згідно зі своїми повноваженнями розпустити Верховну Раду України VIII скликання”.

У соціальніх мережах обговорюють факт, що на данній момент зареєстровано відразу кілька петицій про розпуск Верховної Ради, але на даний момент найбільше набирає голосів саме ця (№22 / 052 270-ЕП), автором якої є Дмитро Латуха.

Для того, щоб її розглянули, необхідно набрати 25 тисяч голосів.

Поділитись