Українці почали частіше купувати житло в Росії

Українці почали частіше купувати житло в Росії

Петербурзькі ріелтори констатують зростання попиту на частки в квартирах з боку громадян України.

За статистикою компанії Доли.ру, в липні 2019 року на місцевому ринку нерухомості став помітний ріст запитів на частки в квартирах, що передбачають можливість фізичного проживання власників (кімнати або частини кімнат). Середня вартість частки в квартирі, що задовольняє таким вимогам, становить, за статистикою агентства, близько 400 тисяч рублів. Значну частину попиту на цей формат нерухомості формують громадяни України.

“Найбільш активні в Північній столиці покупці з південного сходу України. Зазвичай вони шукають кімнату або частку. Виділені метри може дозволити собі не кожен, тому багато зупиняються на другому варіанті – частці”, – пояснює генеральний директор Доли.ру Ігор Аболемов. За словами експерта, причина такого попиту – потреба українців в отриманні офіційного статусу, для чого їм потрібно отримати постійну реєстрацію.

Раніше в компанії відзначали падіння попиту на так звані мікродолі в квартирах – площі в кілька десятків квадратних сантиметрів, не призначені для фізичного проживання. Попит на подібні площі «під прописку» впав після обмеження продажу часток площею менше облікової норми житла. Дана норма залежить від регіону, в Петербурзі це 9 квадратних метра на людину, в Москві – 10 квадратних метрів.

Фото gettyimages.

Поділитись