Україна зупиняє наступ Росії на сході

Україна зупиняє наступ Росії на сході

Збройні сили України зупинили наступ Росії на міста Куп’янськ і Лиман на сході країни та просуваються на півдні.

Про це повідомив у п’ятницю високопоставлений український оборонний чиновник.

«У нас були дуже запеклі бої на Куп’янському та Лиманському напрямках, але там наші воїни зупинили ворога», – сказала Українському телебаченню заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Україна перебуває на ранній стадії своєї найамбітнішої контратаки з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року і каже, що відбила вісім сіл, що стало її першою значною перемогою на полі бою за сім місяців.

Але Росія все ще утримує частини території на сході та півдні України, а українські сили ще мають просунутися до основних оборонних рубежів, на підготовку яких у Росії були місяці.

«Дійсно, головні події у нас ще попереду. І головний удар ще попереду. Дійсно, частина резервів – це зрежисовані речі – будуть задіяні пізніше», – сказав Маляр.

Вона сказала, що російські війська все ще прагнуть отримати контроль над усією Донецькою та Луганською областями на сході України.

За її словами, військова операція України на півдні йде за планом, її сили просуваються, навіть якщо їх гальмують мінні поля.

«У військових, судячи з їхніх доповідей і позицій, все йде за планом. Не варто очікувати, що наступ буде чимось дуже швидким», – сказав Маляр.

«Кожен день ми наступаємо, кожен день. Так, це поступово, але наші сили закріплюються на цих кордонах і вони неухильно просуваються».

Reuters не вдалося перевірити ситуацію на полі бою. Кожна сторона каже, що інша зазнала великих втрат, відколи Україна почала свій контрнаступ, а Москва не визнала нещодавніх військових здобутків України.

Поділитись