Україна запросила в Ізраїлю системи ППО “Залізний купол” та “Barak 8”

Україна запросила в Ізраїлю системи ППО “Залізний купол” та “Barak 8”

Сучасні засоби протиповітряної оборони, на думку української влади, мають забезпечити високу ефективність перехоплення безпілотників, крилатих ракет і снарядів РСЗВ, що було продемонстровано під час перехоплення цілей на території самого Ізраїлю.

Відомо про те, що запит був поданий Ізраїлю офіційно, однак, в Ізраїлі досі не ухвалили жодного рішення, що викликано насамперед тим, що Єрусалим не бажає псувати відносини з Москвою, особливо з урахуванням поточної ситуації на території Сирії.

«Україна також запросила в Ізраїлю системи протиповітряної оборони з огляду на успіхи цієї країни «Залізний купол», а також ЗРК великої дальності Barak 8. Однак Ізраїль поки що відмовляється, не бажаючи провокувати Росію на перешкоду ізраїльським авіаударам у Сирії, де Росія має військову присутність» , – повідомляє видання «The New York Times».

Ізраїль досить стримано ставиться до протистояння України та Росії, проте відомо про те, що ізраїльське озброєння та обмундирування постачалося в Україну, а також Ізраїль також надає Україні інформацію з супутників, здійснюючи стеження за переміщенням російських військ, що є абсолютно неприйнятним для Москви.

Поділитись