Україна та Франція вироблятимуть спільно зброю

Україна та Франція вироблятимуть спільно зброю

Міністр оборони України Рустем Умєров та його французький колега Себастьєн Лекорню обговорили спільне виробництво та закупівлі зброї обома країнами.

Під час вчорашньої зустрічі у Києві міністри сконцентрувалися на трьох основних питаннях.

«Перше — це передача зброї. Ми продовжуватимемо передавати зброю Україні. Друга частина нашої підтримки — це навчання солдатів. Ми виконали наші цілі до кінця року. Більше семи тисяч українських солдатів були навчені у Франції (на французькій території або в Польщі). Це було або якесь загальне навчання, або спеціалізоване. Я хотів би повідомити, що навчання продовжуватимуться в тому ж самому обсязі. Третє питання більш стратегічне і стосується нашої здатності щось спільно виробляти для потреб України. Зараз ми підходимо до такого незвичайного етапу у відносинах між нашими двома країнами, де ми разом дивимося, що ми можемо спільно виробляти чи спільно купувати», — сказав Лекорню за підсумками зустрічі.

В Міноборони України додали, що в рамках візиту Лекорню відбулося підписання Меморандуму про наміри щодо співпраці між Державним підприємством Міноборони України “Агенція оборонних закупівель” та французькою Генеральною дирекцією з озброєння (DGA).

Поділитись