У Туреччині запровадили низку заборон у день голосування на президентських виборах

У Туреччині запровадили низку заборон у день голосування на президентських виборах

У Туреччині запровадили низку заборон у день голосування у другому турі президентських виборів.

Як передає Trend із посиланням на TurkicWorld, про це повідомили у Вищій виборчій раді Туреччини (ЦВК).

Так, у день голосування заборонено продаж алкогольних напоїв з 06:00 до 00:00; крім відповідальних за підтримку безпеки та порядку у житлових масивах, усім заборонено носіння зброї; у день виборів усі розважальні заклади, такі як кафе та інтернет-кафе, будуть закриті; у ресторанах, які є розважальними місцями, може подаватися лише їжа; до 18:00 заборонено проведення весіль; до 18:00 буде заборонено давати прогнози та коментувати вибори та їх підсумки у пресі; з 18:00 до 21:00 публікуватимуться новини та оголошення ЦВК, пов’язані з виборами; всі трансляції будуть безкоштовними після 21:00, ЦВК може встановити цей час раніше.

У голосуванні на президентських та парламентських виборах, що відбулися в Туреччині 14 травня, взяли участь близько 60 мільйонів осіб.

Згідно з підсумками підрахунку голосів на президентських виборах у Туреччині, Реджеп Тайіп Ердоган набрав 49,52 відсотка голосів, Кемаль Киличдароглу – 44,88 відсотка, Сінан Оган – 5,17 відсотка, Мухаррем Індже – 0,43 відсотка. Оскільки ніхто не набрав понад 50 відсотків голосів, 28 травня у Туреччині відбудеться другий тур президентських виборів.

Поділитись