Ердоган зробив заяву про наявність диктатури у Туреччині

Ердоган зробив заяву про наявність диктатури у Туреччині

Підсумки голосування 14 травня на виборах президента та парламенту у Туреччині розвіяли твердження про наявність у країні диктатури.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган напередодні другого туру виборів.

“14 травня ми побачили силу турецької демократії на виборчих дільницях”, – написав він у Twitter.

Ердоган вважає, що Туреччина показала світові, що спроби маніпуляції громадською думкою шляхом публікацій у ЗМІ не призведуть до жодних результатів.

«За кампанією дезінформації на адресу Туреччини стояли також ті, хто не може домогтися явки навіть половини виборців на виборах у власних країнах. Голосування 14 травня розвіяло брехню, що мусується, про нашу країну», – заявив президент Туреччини.

На його думку, перший тур президентських виборів у Туреччині продемонстрував «далекоглядність народу».

«Ми досягли цього разом із 85 мільйонами людей, за яку б політичну партію вони не голосували. Сподіваюся, що після 28 травня ми разом просунемо досягнення нашої країни», – йдеться у публікації у соцмережах.

Раніше Ердоган висміяв свого опонента на виборах глави держави від шестипартійного альянсу опозиції Кемаля Киличдароглу за слова про Росію. Він запропонував Киличдароглу «піти на відпочинок», оскільки той «абсолютно не розуміється на політиці».

Другий тур виборів президента Туреччини відбудеться 28 травня. У першому турі, що відбувся 14 травня, Ердоган набрав 49,52% голосів, Киличдароглу – 44,88%. Політик, який набрав 5% голосів, Сінан Оган закликав своїх прихильників голосувати за чинного главу держави Реджепа Ердогана в другому турі.

Поділитись