У ЦРУ зробили заяву щодо війни в Україні

У ЦРУ зробили заяву щодо війни в Україні

2024 буде важким для України на фронті.

Так вважає директор ЦРУ Вільям Бернс.

«Цей рік, ймовірно, стане важким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого вийдуть далеко за межі героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи та незалежності», – пише Бернс у колонці Foreign Affairs.

За його оцінкою, Путін вважає, що час грає на його боці, і відновлює оборонне виробництво РФ за допомогою найважливіших компонентів з Китаю, а також озброєнь та боєприпасів з Ірану та Північної Кореї.

Завдання України, на його думку, полягає в тому, щоб «зруйнувати зарозумілість Путіна і продемонструвати високу ціну продовження конфлікту для Росії», не лише домагаючись прогресу на лінії фронту, а й завдаючи глибоких ударів у тилу та в Чорному морі.

«У цій ситуації Путін може знову зайнятися брязканням ядерною зброєю, і було б безглуздо повністю ігнорувати ризики ескалації. Але було б так само безглуздо бути зайво заляканими ними», – пише директор ЦРУ.

А Захід закликає продовжувати фінансування України.

«Ключ до успіху полягає у збереженні західної допомоги Україні. Це відносно скромна інвестиція, що становить менше ніж 5% оборонного бюджету США, що приносить значну геополітичну віддачу для Штатів та значну віддачу для американської промисловості», – пише Бернс.

Поділитись