У Токіо через тайфун скасували понад 60 авіарейсів

У Токіо через тайфун скасували понад 60 авіарейсів

Щонайменше 65 рейсів скасовано у токійських аеропортах Ханеда та Наріта у суботу на тлі наближення до центральної частини Японії тайфуну “Меарі”.

Про це свідчать дані онлайн-табло. За даними Метеорологічного управління країни, о 12:45 за місцевим часом епіцентр тайфуну знаходився за 65 км від узбережжя префектури Сідзуока в регіоні Токай. Як очікується, цей район на основній острівній частині Японії першим прийме він удар стихії.

Тайфун рухається у північно-східному напрямку зі швидкістю близько 20 км/год. У другій половині дня, за прогнозами, він пройде над центральною частиною країни, зокрема столичним регіоном.

Швидкість вітру в епіцентрі становить 20 м/c, а швидкість поривів сягає 30 м/c. У неділю тайфун пройде далі на північний схід і піде у бік Тихого океану, а вже 15 серпня може пройти над островами Курильської гряди.

У префектурі Сідзуока понад 70 тис. осіб отримали рекомендацію евакуюватися в безпечне місце через загрозу зсувів через зливи. У прилеглій до Токіо префектурі Канагава понад 50 тис. осіб отримали рекомендацію евакуювати в безпечне місце людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.

Поділитись