У світі з’явився ще один доларовий мільярдер

У світі з’явився ще один доларовий мільярдер

У світі з’явився ще один доларовий мільярдер – ним став глава американської компанії Apple Тім Кук. Про це повідомляє Bloomberg.

Агентство не приводить точну суму, якої, за даними його фахівців, має в своєму розпорядженні на даний момент глава американської корпорації. При цьому вказується, що стан Кука перевищило мільярд доларів на тлі зростання вартості акцій Apple. За минулий тиждень їх ціна на Нью-Йоркській фондовій біржі виросла майже на 5 відсотків. Капіталізація компанії перевищує на даний момент 1,9 трильйона доларів.

Оцінка стану Кука проводилася на основі даних з відкритих джерел. При цьому експерти агентства вказують, що в реальності може виявитися, що стан глави Apple менше одного мільярда доларів, оскільки він міг здійснювати анонімні пожертвування на великі суми.

1 серпня стало відомо, що Apple обійшла державного нафтового гіганта Саудівської Аравії Saudi Aramco за ринковою капіталізацією і повернула собі статус найдорожчої компанії планети. Після виходу сильного фінансового звіту за третій квартал (в США фінансовий рік триває з жовтня по вересень) акції Apple пішли на зліт і за підсумками п’ятничних торгів закрилися на 10,47 відсотка вище рівня відкриття. Капіталізація американської компанії досягла 1,84 трильйона доларів.

Поділитись