У США зловили чоловіка, який планував замахи на Байдена, Обаму і Цукерберга

У США зловили чоловіка, який планував замахи на Байдена, Обаму і Цукерберга

В американському штаті Айова заарештували озброєного чоловіка, який планував убити президента США Джо Байдена, екс-президента Барака Обаму та засновника Facebook (Meta) Марка Цукерберга.

Про це пише телеканал NBC.

Затриманий – 25-річний працівник супермаркету в Каліфорнії Куачуа Брійон Сюн (Kuachua Brillion Xiong), зараз він у в’язниці. Влада звинуватила чоловіка в тому, що він погрожував колишньому президентові США.

Його зловили після звичайного огляду дорожнім патрулем: у машині у чоловіка знайшли гвинтівку AR-15, боєприпаси, заряджені магазини, бронежилет та аптечки. За словами злочинця, він планував вирушити до Білого дому, «щоб убити людей, які перебувають при владі». Сюн також показав слідчим малюнок будівлі і заявив, що має якесь «слабке місце».

«Він сказав, що у разі визволення з-під варти негайно продовжить шлях до Білого дому та зробить усе можливе, щоб виконати план. Сюн заявив, що не збирається повертатися до Каліфорнії, тому що він планує померти, борючись із злими демонами у Білому домі», — йдеться у судовому документі, який цитує телеканал.

Поділитись