У США повідомили мету дзвінка міністра оборони рф до Пентагона

У США повідомили мету дзвінка міністра оборони рф до Пентагона

Нещодавній дзвінок міністра оборони РФ Андрія Білоусова до Пентагона пов’язаний із таємною операцією, яку збиралася провести в Росії українська розвідка.

Білоусов попередив про операцію міністра оборони США Ллойда Остіна, і американці вимагали від українців «не робити цього». Про це із посиланням на джерела пише New York Times.

«Російські виявили таємну операцію, що готується в Україні, проти Росії, яка, як вони вважали, була благословлена ​​американцями. Чи знав Пентагон про цю змову, запитав Білоусов у Остіна, як і про потенціал посилити напруженість у відносинах між Москвою і Вашингтоном? Чиновники Пентагону були здивовані цим твердженням і не знали про якусь подібну змову», – повідомляє видання.

Однак після цього «американці зв’язалися з українцями та сказали: якщо ви думаєте про те, щоб зробити щось подібне, не робіть цього». Що саме планувалося – не повідомляється.

Газета стверджує, що Україна не завжди присвячує США свої операції. При цьому деякі з них «розчарували офіційних осіб США», оскільки «не змогли помітно покращити становище України на полі бою, але ризикують відштовхнути європейських союзників та розширити війну».

Зокрема, американців «нервували» такі операції, як удар по російській авіабазі на західному узбережжі Криму в серпні 2022 року, підрив вантажівки на Кримському мосту і удари безпілотників у глибині Росії.

Поділитись