У США пообіцяли зберегти військову допомогу для України

У США пообіцяли зберегти військову допомогу для України

Ми збережемо $300 млн допомоги Україні у проєкті закону про фінансування Пентагону.

Про це заявив спікер Палати представників США Кевін Маккарті, повідомляє The Hill.

Маккарті змінив думку і заявив, що не намагатиметься вилучити кошти допомоги Україні із законопроєкту про фінансування Пентагону, оскільки вилучити їх стало «занадто складно».

За його словами, це сталося після того, як він зрозумів, що законопроєкти про фінансування Держдепартаменту та іноземних операцій також включають виділення грошей Києву.
І, оскільки виключити допомогу Україні з них “стає все важче”, він вирішив залишити її в обох законопроєктах.

Проєкти законів про фінансування Пентагону, Державного департаменту та іноземних операцій Палата представників голосуватиме наступного тижня.

Законопроєкт про фінансування Пентагону передбачає виділення коштів на «надання допомоги, включно з навчанням, спорядженням, летальною допомогою, логістичною підтримкою, постачанням та послугами, розвідувальною підтримкою військових та сил національної безпеки України, що беруть участь у спротиві російській агресії, для заміни будь-якої зброї чи предметів, наданих уряду України із запасів США».

Спікер Маккарті у день візиту президента Зеленського до США заявив, що хотів би отримати звіт щодо використання вже наданих Україні коштів, спираючись на позицію групи республіканців-трампістів у Конгресі, які хочуть зупинити допомогу Україні, зокрема, відмовляючись підтримати запит адміністрації президента Байдена на виділення додаткового фінансування.

Поділитись