У США пообіцяли процес відновлення України в в умовах бойових дій

У США пообіцяли процес відновлення України в в умовах бойових дій

Підготовка до відновлення України після війни має розпочатися вже зараз, навіть в умовах бойових дій.

Про це заявила спецпредставниця США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер.

Виступаючи перед журналістами у Брюсселі, Пріцкер сказала, що американські приватні компанії хотіли б інвестувати в українську енергетику, будівництво житла, інфраструктуру, сільське господарство, транспорт та гірничодобувну промисловість, але для цього Україна має провести реформи, спрямовані на покращення підзвітності та транспарентності, щоб зробити такі інвестиції безпечними.

«Ключовим завданням є забезпечення того, щоб відновлення відбувалося відповідно до кращих міжнародних практик, і це включає реформи, що забезпечують транспарентність і підзвітність.
Таким чином, реформи та відновлення йдуть пліч-о-пліч. Їх необхідно починати вже зараз, навіть в умовах війни і бойових дій, що триває», — заявила Пріцкер.

Вона додала, що потенціал України “надзвичайно великий”. Зокрема, спецпредставниця відзначила такі галузі, як сільське господарство, енергетику, металургію та гірничодобувну промисловість та видобуток найважливіших корисних копалин.

За словами Пріцкер, з моменту її призначення на посаду спецпосланця вона зустрілася з 30 приватними компаніями, які бажають взяти участь у реконструкції України.

«Всі бачать можливості, і я дійсно була вражена інтересом приватного сектора до України», — сказала вона.

В той же час Пріцкер наголосила, що Україні необхідно внести зміни у законодавство та налагодити партнерство уряду з приватним сектором.

Поділитись