У США побачили «російський слід» в причинах масових заворушень

У США побачили «російський слід» в причинах масових заворушень

Колишній радник з нацбезпеки екс-президента США Барака Обами Сьюзан Райс висловила припущення, що в протестах, пов’язаних із загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда є «російський слід».


Як пише Fox News, висновки колишня чиновниця зробила, спираючись «на власний досвід». Доказів або аргументів на користь своїх звинувачень Райс не привела. Так, за її словами, в акціях протесту в американських містах беруть участь мирні демонстранти, які зосереджені «на болі і нерівності».

«Також у нас є екстремісти, які намагаються перетворити протести в щось зовсім інше», – зазначила вона, додавши, що не виключає причетність Москви.

Крім того, оглядач каналу CNN Доні О’Салліван в своїй статті заявив, що не здивується, якщо провину за протести спробують покласти на Росію, яка нібито проводить «хитромудру таємну операцію в соцмережах», однак, на його думку, досягнення Москви – в параної американців. За його словами, бездоказові звинувачення шкодять самим США.

У США проходять масові акції протесту, які в ряді міст переросли в безлади і сутички з поліцією. Причиною стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання в Міннеаполісі. Чоловік помер в реанімації. Причиною названо проблеми з серцем.

Поділитись