У Сербії передбачувано відповіли на вимогу запровадити антиросійські санкції

У Сербії передбачувано відповіли на вимогу запровадити антиросійські санкції

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявив, що вимоги країн Заходу на адресу Белграда запровадити антиросійські санкції виглядають несправедливими.

На Сербію тиснуть, а товарообіг з Москвою зростає у країн, які запровадили рестрикції щодо Росії, зазначив дипломат у розмові з Kurir.

«Сербія не вводила санкції проти Росії, і обсяг зовнішньої торгівлі між Сербією і Росією зменшився, у той час як у деяких країнах Заходу, які ввели санкції, він збільшився», — пояснив Дачич.

Політик уточнив, що у західних країн товарообіг із Москвою зростає саме під час дії обмежувальних заходів.

Дипломат також звернув увагу на те, що відмова Сербії вводити антиросійські санкції відповідає її економічним інтересам. Белград взагалі виступає проти запровадження будь-яких рестрикцій, оскільки серби стикалися з цим «несправедливим досвідом», сказав Дачич.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що черговий, 11-й, пакет санкцій Євросоюзу щодо Росії буде націлений на боротьбу з обходом вже встановлених обмежень. При цьому вона не уточнила, коли передбачається розпочати роботу над формуванням чергового пакету санкцій.

Поділитись