У росії заявили, що зірвали контрнаступ ЗСУ на Донецьк

У росії заявили, що зірвали контрнаступ ЗСУ на Донецьк

Міністерство оборони Росії в неділю заявило, що відбило «широкомасштабний наступ» українських військ на лінії фронту на сході Донецької області.

Про це передає CNN.

Як повідомили у відомстві, на півдні області задіяли українські війська, танки, озброєння та бойову броньовану техніку.

«Противник ставив за мету прорвати нашу оборону на найбільш вразливій, на його думку, ділянці лінії фронту. Противник не досяг поставлених цілей і досяг невдало», – йдеться в повідомленні Міноборони РФ. CNN не зміг незалежно підтвердити подробиці цієї атаки. Звіт Міністерства оборони Росії з’явився на тлі припущень про те, що довгоочікуваний контрнаступ України, який здавався неминучим протягом кількох тижнів, може бути розпочато найближчими днями. Незважаючи на чіткі ознаки того, що контрнаступ наближається, українські офіційні особи не назвали жодної конкретної дати його початку.

Боротьба за Донбас: Донецьк і сусідній Луганськ складають Донбас України,  індустріальний центр, коли підтримувані Росією сепаратисти встановили контроль над двома територіями та оголосили сепаратистські республіки в 2014 році. Незадовго до повномасштабного вторгнення в  лютому 2022 року президент Росії Володимир Путін визнала дві сепаратистські території незалежними державами, наказавши розгорнути там російські війська всупереч міжнародному праву.

Поділитись