У росії вирішили збільшити витрати бюджету на утримання путіна

У росії вирішили збільшити витрати бюджету на утримання путіна

Витрати бюджету Росії на утримання путіна збільшать на 20%.

Про це повідомляє The Moscow Times.

У найближчі три роки утримання путіна коштуватиме російським платникам податків 74,7 млрд рублів (понад 589 млн доларів). Таку суму на «функціонування» глави держави уряд заклав у проекті федерального бюджету на 2024-26 рр., який у п’ятницю було внесено до Держдуми.

Порівняно з попереднім трирічним бюджетом витрати на путіни збільшаться на 20%.

Сумарно за три роки путін обійдеться скарбниці у суму, порівнянну з річним бюджетом середнього російського регіону — наприклад, Іванівській області (73,3 млрд. рублів або 574 млн. доларів) або Курганській області (74,6 млрд. рублів або 582 млн. доларів).

«Кожен рік на утримання президента росіяни витрачатимуть на 26% більше, ніж на федеральний проект «Розвиток масштабних наукових та науково-технологічних проектів” (18,9 млрд рублів); удвічі більше, ніж на “розвиток кадрового потенціалу IT-галузі» (12) ,6 млрд рублів); майже в п’ять разів більше, ніж на федеральний проект з розвитку штучного інтелекту (5,2 млрд рублів) і в 20 разів більше, ніж на федпроект із забезпечення медицини кваліфікованими кадрами (1,2 млрд рублів)», – пише The Moscow Times.

Поділитись