У Росії відбудеться референдум щодо розширення повноважень Путіна

У Росії відбудеться референдум щодо розширення повноважень Путіна

Заступник голови Центрвиборчкому Росії Микола Булаев заявив, що комісія 2 червня затвердила порядок загальноросійського голосування по закону щодо поправок до конституції, в якому міститься чітка інформація про загальнонаціональний референдум до 1 липня.

Раніше видання РБК повідомляло, що влада РФ нібито рекомендувала регіонам створити умови для широкого використання дострокового голосування по конституції. За даними джерел видання, суб’єктам необхідно побудувати роботу таким чином, щоб забезпечити можливий високий відсоток тих, хто проголосував протягом усіх семи днів голосування.

“Ми прийняли порядок загальноросійського голосування 2 червня в остаточному вигляді, а обговорювали його давним-давно. І там в цьому документі чітко прописано, коли починається голосування. Голосування починається за шість днів до основного дня голосування – 25 червня. І таємниці з цього ніхто ніякої не робив абсолютно “, – сказав Булаев.

За його словами, “це не є достроковим голосуванням, як деякі пишуть”.

“Дострокове голосування було і подекуди є на муніципальних виборах, коли конкретна людина в силу різних обставин приходить до комісії і каже: я не можу проголосувати в день голосування, оскільки їду або є інша поважна причина. Йому можна достроково проголосувати. А в даному випадку, голосування до дня голосування – і голосують люди у скриньку для голосування”, – зазначив заступник голови ЦВК.

Він підкреслив, що комісією також визначено порядок зберігання всіх бюлетенів.

“Він жорсткий і підконтрольний всім членам комісії і спостерігачам. І єдиною причиною такого рішення є бажання зробити голосування зручним і безпечним. Колег-експертів, що виражають стурбованість з цього приводу, прошу вивчити досвід і інших країн, в тому числі і тих, про яких вони пишуть з придихом. у Росії існує і регістр виборців, і технологія “Мобільний виборець”, що дозволяє уникнути будь-яких неточностей в списках виборців, тим більше фальсифікацій “, – резюмував Булаев.

Поділитись