У Польщі затримали громадянина у справі про шпигунство на користь Росії

У Польщі затримали громадянина у справі про шпигунство на користь Росії

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) затримало громадянина країни, який здійснював шпигунську діяльність на користь Росії.

Про це 25 листопада повідомив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін.

“Зібрані докази та процесуальні дії, проведені в ході розслідування, дають підстави підозрювати 66-річного громадянина Польщі в ініціювання шпигунської діяльності на користь Росії”, – цитує його “Польське агентство друку”.

Як заявив Жарін, польський громадянин «діяв на шкоду інтересам Республіки Польща».

Раніше, 28 жовтня, у Німеччині ухвалили вирок обвинуваченому у шпигунстві на користь Росії. Суд визнав, що 56-річний Єнс Ф. винен у тому, що він передав спецслужбам РФ креслення будівлі німецького парламенту, які він отримав, працюючи в компанії у сфері безпеки.

Єнс Ф. був засуджений до двох років ув’язнення умовно. Чоловік був військовослужбовцем народної армії НДР та працював у міністерстві держбезпеки «Штазі».

18 жовтня колишній директор Головного управління зовнішньої безпеки (DGSE) Франції Бернар Бажоле підтвердив, що у 2017 році у міністерстві оборони країни працював «російський кріт». Водночас він не навів жодних доказів своїх слів. За словами Бажоле, у країні кількість російських шпигунів порівнянна з часами існування СРСР.

Поділитись