У Польщі зафіксували 88 спроб незаконного перетину кордону за добу

У Польщі зафіксували 88 спроб незаконного перетину кордону за добу

За останню добу було зафіксовано 88 спроб незаконного перетину кордону Польщі з Білорусією з боку нелегальних мігрантів.

Про це 14 грудня заявили у прес-службі Прикордонної служби республіки.

«Це досить низький показник рівня незаконного перетину кордону, порівняно з початком міграційної кризи. Проте цифра поступово зросла, порівняно з тим, що було тиждень тому. Це говорить про те, що ще рано говорити про розв’язання гострої фази міграційної кризи на наших східних кордонах», – додали у прикордонній службі.

Останні півроку польські прикордонники спостерігали зростання кількості нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу та Північної Африки, які прибувають до Польщі з території Білорусії. На допомогу прикордонникам вирушило близько 10 тисяч військовослужбовців. 2 вересня президент республіки Анджей Дуда підписав указ про запровадження надзвичайного стану на кордоні з Білорусією.

На початку листопада велика група мігрантів із країн Близького Сходу та Африки зібралася біля кордону з Польщею біля Білорусі. Мігранти розбили там наметове містечко, вимагаючи від польської сторони пропустити їх до ЄС, щоби отримати там притулок. Проте польські прикордонники відмовляються їх пропускати: у Варшаві вважають, що у поточній міграційній кризі має місце політичне підґрунтя.

Поділитись