У Польщі назвали умови для воєнної перемоги над Росією

У Польщі назвали умови для воєнної перемоги над Росією

Польща може отримати військову перемогу над Росією при відмові Москви від застосування ядерної зброї та реформуванні Варшавської армії.

Таку думку в інтерв’ю виданню wPolityce висловив експерт із геополітики Яцек Бартосяк, який вважає, що Польща в цьому випадку впорається без союзників щодо НАТО.

Журналіст уточнив, чи справді Бартосяк вважає, що достатньо створити армію нового зразка, щоби з’явився шанс для військової перемоги.

Так, тільки щоб усе вдалося, треба багато зробити, – заявив експерт.

Він додав, що в гіпотетичному конфлікті з сучасними збройними силами Польщі російська армія дуже швидко переможе. Бартосяк висловив побоювання, що Росія здатна завадити планам Варшави створити боєздатні війська.

Можливо, це вже відбувається, адже вони зажадали від США погодитись на взаємні гарантії щодо Європи, які фактично заблокують можливості розвитку польської армії у тому напрямку, в якому нам би хотілося. Саме це насправді мають на увазі російські вимоги до американців, — наголосив експерт.

Раніше стало відомо, що Польща має створити альтернативний центр сили в Центральній Європі та стати новою наддержавою, посунувши Росію та Німеччину, написав у матеріалі для Gazeta Polska Codziennie журналіст Бартош Бартчак. На його думку, Москва і Берлін мають намір поділити Європу. Зокрема, Росія хоче «напасти» на Україну, а Німеччина прагне створити європейську «супердержаву».

Поділитись