ООН: на польсько-білоруському кордоні за рік помер 21 мігрант

ООН: на польсько-білоруському кордоні за рік помер 21 мігрант

УВКПЛ ООН заявило, що, за даними міжнародних організацій, на польсько-білоруському кордоні цього року померла 21 особа, заявила на брифінгу у вівторок офіційний представник Управління Верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл.


“Були повідомлення про кілька смертей мігрантів. Міжнародна організація з міграції уважно стежить за цим і згідно з їхнім проектом “Зниклі мігранти” у 2021 році 21 мігрант помер на кордоні Польщі та Білорусі”, – сказала вона.

На кордоні Білорусі та Польщі останніми тижнями зібралося кілька тисяч мігрантів, сподіваючись потрапити до країн ЄС. Польська влада посилила охорону кордонів, стягнула військових і припиняє спроби нелегалів проникнути на територію країни, звинувачуючи Мінськ у міграційній кризі. Усі ці звинувачення Білорусь відкидає, заявляючи, що Польща насильно видворяє мігрантів на її територію та штучно нагнітає ситуацію з біженцями.

Влада Білорусі надає мігрантам медичну допомогу, надає їм продукти харчування, одяг. Їх розмістили у торговельно-логістичному центрі неподалік кордону. Раніше біженців відвідали представники ООН та передали їм гуманітарну допомогу. Частину мігрантів вирішили повернутись на батьківщину.

Поділитись