У Польщі назвали умову введення військ в Україну

У Польщі назвали умову введення військ в Україну

Країни Балтії та Польща введуть свої війська в Україну у разі серйозних успіхів російських військових на фронті.

Про це пише Der Spiegel з посиланням на джерела.

«Якщо росіяни досягнуть стратегічного прориву на сході України, тому що Захід допомагає без особливого ентузіазму, то ситуація може різко погіршитися. У такому разі країни Балтії та Польща не чекатимуть, поки російські війська дійдуть до їхніх кордонів, попередили прибалтійські політики – вони самі введуть війська в Україна. Це означає, що НАТО стане учасником війни. Це саме те, чого по праву бояться канцлер та президент США», – йдеться у статті.

Прибалтійські політики попередили про такий розвиток подій Німеччину під час конференції Леннарта Мері в Таліні, пише видання.

Також у статті йдеться, що німецькі військові нині описують перспективи для України похмуріше, ніж будь-коли.

«Київ тримає статус-кво у секреті, навіть від союзників. Тим не менш, є ознаки, наприклад, різкі переміщення зенітних систем, які постачають Німеччина, які свідчать про простий розпач. Секретні служби надають аналогічні неприємні прогнози: вони попереджають, що ні додаткові боєприпаси, ні новий закон про мобілізацію, за допомогою якого на військову службу покликатимуть більше українців, не матимуть помітних наслідків до кінця осені», – пише Der Spiegel.

Поділитись