Австралія на два роки продовжила штрафні мита на імпорт товарів з Росії і Білорусі

Австралія на два роки продовжила штрафні мита на імпорт товарів з Росії і Білорусі

Уряд Австралії продовжив дію штрафних мит на товари, імпортовані з Росії та Білорусі, ще на два роки, до жовтня 2025 року.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ країни.

«Ми продовжуємо економічний тиск на Росію та Білорусь, продовживши застосування додаткових мит на товари з цих країн ще на 24 місяці», – сказав австралійський міністр торгівлі та туризму Дон Фаррелл.

Після введення торік Австралією додаткового 35-відсоткового тарифа на російський імпорт, імпорт з Росії скоротився більш як на 95% у другому півріччі 2022 року порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Разом із забороною на імпорт золота та енергоносіїв тариф суттєво вплинув на торгівлю між країнами.

«Австралія тісно співпрацює з міжнародними партнерами, щоб змусити Росію понести витрати через цільові санкції і торговельні заходи, які зменшують здатність Росії фінансувати свою незаконну і аморальну війну в Україні», − заявили у міністерстві.

У пресрелізі від 25 вересня австралійський уряд знову закликав Росію негайно вивести війська з території України, а Білорусь – припинити підтримку «безглуздої війни Росії».

Поділитись