У поліції заявили, що в Сергія Шефіра стріляли досить дешевими патронами

У поліції заявили, що в Сергія Шефіра стріляли досить дешевими патронами

Глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко розповів, що в Сергія Шефіра стріляли досить дешевими патронами.

Про це він написав 110 на своїй сторінці в Facebook.

Замах на Сергія Шефіра, першого помічника і близького друга президента України Володимира Зеленського, було скоєно 22 вересня. Машину, в якій Шефір їхав на роботу, обстріляли біля села Лісники в Київській області. Сам помічник президента не постраждав, його водій отримав три вогнепальні поранення.

В офісі Зеленського заявили, що напад на «ключового члена команди» стало помстою за боротьбу з олігархами.

У МВС є три версії того, що сталося. В рамках першої замах пов’язують з державною діяльністю Шефіра. Друга версія – замах для «тиску на вище керівництво країни» і дестабілізації політичної ситуації, третя – замах як операція закордонних спецслужб.

Шевченко розповів, що не місці злочину знайшли два десятка гільз калібру 7,62 на 39 міліметрів.

«В експертній службі МВС вважають, що такі у нас не часто зустрінеш. Гільзи – виробництва Угорщини, але сам патрон, можливо, заново збирати заново в Німеччині», – заявив він.

За версією експертів МВС, злочинці купили старі угорські патрони, поміняли пороховий заряд, заново вставили кулі і поставили маркування як у цивільного боєприпасу.

Навіщо це було потрібно зловмисникам, експерти поки не знають, вони пообіцяли розповісти більше після більш детального вивчення куль.

«Детальна балістична експертиза ще попереду. Зате тепер очевидно, що боєприпаси обрані злочинцем прості і досить дешеві», – підкреслив представник МВС.

Шевченко додав, що місце, де знаходився снайпер, вдалося встановити. Ця точка дозволяла йому побачити автомобіль здалеку, визначити мету, підготуватися і відкрити вогонь.

Поліція і Нацгвардія продовжать пошуки в лісі. У МВС вважають, що злочинець міг кинути там зброю.

Поділитись