У Північній Кореї змінилося керівництво країни

У Північній Кореї змінилося керівництво країни

Депутати Верховних народних зборів КНДР схвалили кадрові перестановки в керівництві країни і ухвалили низку законів.

Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

«Третя сесія ВНЗ КНДР 14-го скликання відбулася 12 квітня в Мансудеському палаці з’їздів. На сесії одноголосно прийняті постанови ВНЗ КНДР «Про прийняття закону про утилізацію», «Про прийняття закону КНДР про дистанційне навчання» і «Про прийняття закону КНДР про соціальне забезпечення демобілізованих офіцерів», – йдеться в повідомленні.

В ході засідання п’ять депутатів ВНЗ були обрані членами Держради КНДР. До складу вищого органу виконавчої влади республіки увійшли нещодавно призначені міністр закордонних справ Лі Сон Гвон і міністр народних збройних сил Кім Чжон Гван. При цьому ряд чиновників був відкликаний зі складу Держради, в тому числі екс-міністр закордонних справ Лі Ен Хо, екс-міністр народних збройних сил Але Гван Чхоль, а також вийшов на пенсію заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Лі Су Ен, який курував зовнішню політику.

В ході парламентської сесії було ухвалено доповідь кабінету міністрів КНДР про виконання державного бюджету в 2019 році і прийнятий закон про держбюджет республіки на 2020 рік.

Також Кім Чен Ин обговорив коронавірус на засіданні політбюро. Під час заходу обговорювалися питання бюджету, кадрові перестановки і протидію пандемії. За даними північнокорейського Центрального телеграфного агентства (ЦТАК), головував на засіданні Кім Чен Ин, участь також взяли члени і кандидати в члени політбюро ЦК ТПК.

Поділитись