У новому відео з поліцейської камери з’явилися нові подробиці смертельного арешту Джорджа Флойда

У новому відео з поліцейської камери з’явилися нові подробиці смертельного арешту Джорджа Флойда

У кадрах, отриманих Daily Mail з камер, які носили двоє колишніх поліцейських штату Міннеаполіс, причетних до арешту Джорджа Флойда, Флойд може бути помічений, що бореться з офіцерами, перебуваючи в задній частині автомобіля загону за хвилини до смерті, кажучи: “Я не можу дихати”.

Моментом пізніше, після боротьби, офіцер Томас Лейн може почути запитання офіцера Дерека Шовіна, чи слід Флойда перекотити на його бік.

Флойд загинув 25 травня, перебуваючи під вартою, і інцидент – який також був записаний на відеоролику з мобільного телефону – розпочав акції протесту, які незабаром пройшли по всій країні. Демонстрації з приводу його вбивства та загибелі інших афроамериканців від рук поліції викликали бурхливі дискусії щодо расизму в Америці.

Daily Mail, що базується в Лондоні, не розповідає, як отримали кадри з камер корпусу поліції. Кадри з поліцейських камер Томаса Лейн та Дж. Олександра Куенга були подані до суду адвокатом Лейн 7 липня як докази, що підтверджують його клопотання про відхилення звинувачення проти колишнього офіцера, але лише письмові стенограми були оприлюднені на той час у суді.

Суддя Пітер Кейхіл, який головує у справах, зробив запис з телекамери з Лейн та Куенга доступними для обмеженого перегляду в суді 15 липня.

Кейхіл відмовився дозволити новинним організаціям публікувати кадри. Коаліція місцевих та національних медіа-компаній, включаючи CNN, подала заявку в липні, закликаючи негайно випустити два відеозаписи, зняті з камер.

Тож, відео фіксує явну відсутність термінової допомоги Флойду протягом довгих хвилин після того, як він перестав рухатися.

Записи від офіцерів Томаса Лейн та Дж. Куенга є частиною кримінальної справи проти них та двох інших офіцерів. Дерека Шовіна, який тримав Флойда майже вісім хвилин, звинувачують у вбивстві другого ступеня.

Усі чотири офіцери були звільнені на наступний день після смерті Флойда.

Поділитись