У Німеччині визнали рф головною загрозою для країни

У Німеччині визнали рф головною загрозою для країни

Наша безпека — це не даність. Занадто довго ми не прислухалися до попереджень наших східних сусідів, які закликали нас серйозно ставитися до загроз, які походять від рф.

Про це написала глава МЗС ФРН Анналена Бербок у своїй статті для The Guardian.

«Ми дізналися, що сподіватися на краще недостатньо. Крім усіх наших зусиль зі створення архітектури європейської безпеки з росією, наша економічна і політична взаємодія також не схилила російський режим до демократії.

Ми знаємо, що в доступному для огляду майбутньому росія президента путіна залишиться загрозою миру і безпеці на нашому континенті, і що ми повинні організувати нашу безпеку проти путінської росії, а не з її допомогою», — додала Бербок.

За її словами, у першій в історії стратегії національної безпеки уряд Німеччини викладає, як прагне взяти на себе відповідальність на новому етапі зовнішньої політики в Європі та за її межами за допомогою інтегрованої політики безпеки.

«Насамперед, це означає посилення нашої прихильності до нашої євроатлантичної сім’ї. Ми зміцнюємо НАТО як гаранта нашої колективної безпеки. Ми нарощуємо наш військовий потенціал за допомогою безпрецедентного пакета в 100 мільярдів євро (86 мільярдів фунтів стерлінгів) і дотримуємося мети витрат НАТО на оборону. Ми будуємо геополітичний Європейський союз, який відкриває свої двері для нових членів, таких як Україна, Молдова, країни західних Балкан і, в довгостроковій перспективі, Грузія», — йдеться в статті Бербок.

Поділитись