Анналена Бербок відвідає Київ і потім попрямує до Москви для переговорів

Анналена Бербок відвідає Київ і потім попрямує до Москви для переговорів

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у понеділок відвідає Київ, а у другій половині дня вирушить до Москви.


У Києві глава МЗС ФРН проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським та зі своїм колегою Дмитром Кулебою.

У вівторок, 18 січня, Бербок зустрінеться із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає Der Spiegel.

Повідомляється, що на зустрічах обговорять напруженість на російсько-українському кордоні та двосторонні відносини.

Ці поїздки стануть для Анналени Бербок першими як міністр.

10 січня глава МЗС ФРН заявила, що Росії загрожують “тяжкі наслідки” у разі порушення суверенітету України. Вона також закликала до дипломатичного вирішення ситуації довкола країни.

В останні тижні у низці західних ЗМІ з’явилися дані про нібито плани «вторгнення» РФ в Україну. Так, 7 січня The New York Times склала і опублікувала карту з нібито розташуванням російських військ уздовж кордону з Україною.

4 грудня американська газета The Washington Post з посиланням на чиновників в адміністрації США повідомила, що Росія на початку 2022 має намір здійснити напад, задіявши «до 175 тис. військових».

Москва неодноразово відкидала такі дані. 23 грудня під час прес-конференції Володимир Путін відповів на запитання про нібито плани щодо «вторгнення» в Україну. За його словами, через подібні заяви складається враження, що українська сторона «готовить третю операцію» на Донбасі.

Поділитись