У Німеччині поставили умову для запуску «Північного потоку – 2»

У Німеччині поставили умову для запуску «Північного потоку – 2»

Запуск російського трубопроводу «Північний потік — 2» не може відбутися, доки стільки російських солдатів зосереджено на кордоні України.

Про це заявила голова комітету бундестагу ФРН з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

«Як завжди говорила колишня канцлер [Ангела Меркель], «Північний потік – 2» є суто економічним проектом, приватним економічним проектом. Це, звісно, ​​негаразд. Він завжди був пов’язаний з геостратегією — якщо організувати постачання газу до Німеччини, оминаючи Україну», — сказала голова комітету бундестагу.

Штрак-Циммерман наголосила, що Німеччина займає «ясну» позицію з цього питання. Так, за її словами, «Північний потік — 2» не може бути запущений доти, доки президент РФ Володимир Путін «розміщує стільки солдатів на кордоні з Україною».

Раніше повідомлялося, що сертифікація оператора ділянки газопроводу «Північний потік — 2» відновиться після завершення передачі основних активів німецької дочірньої компанії і буде перевірено повноту документації.

“Північний потік – 2” передбачав будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини – від порту Усть-Луга в Ленінградській області до Грайфсвальда. Проти цього проекту активно виступають США, які просувають у Євросоюзі свій скраплений природний газ. Крім того, проект має й інші країни-противники, зокрема Україна.

Поділитись