У Німеччині визнали залежність від Росії

У Німеччині визнали залежність від Росії

Німеччині необхідний російський газ, а разі повного припинення поставок з РФ заповнити потреби у газі ФРН вийде протягом кількох тижнів.

Про це заявив голова енергетичного концерну RWE Маркус Креббер.

“Якщо конфлікт [навколо України] ще більше загостриться, у будь-якій формі, то в будь-якому випадку це означатиме підвищення цін”, – сказав він.

Крім того, Креббер зазначив, що повне припинення постачання російського газу можна витримати лише протягом дуже короткого періоду часу, можливо кількох тижнів.

При цьому він нагадав про “взаємозалежність” Росії та Європи щодо питань постачання газу.

“Ми потребуємо російського природного газу, а Росія потребує валюти. І раніше вже була напруженість, але газ завжди надходив. <…> Договори виконувались [російською стороною] і цієї зими”, – додав Креббер.

Щодо необхідності проекту “Північний потік – 2”, він звернув увагу, що, враховуючи скільки трубопроводів вже існує, “можливо, він необов’язково потрібен”. Проте, за його словами, “Північний потік – 2” зменшує шлях постачання від газових родовищ та транспортування палива буде вигіднішим.

“Одне ясно: при оцінці “Північного потоку – 2″ ми в Німеччині повинні усвідомлювати значення, яке має і ще довго матиме природний газ для нашої енергетичної системи”, – наголосив глава RWE, наголосивши, що це приватний економічний проект.

Він вважає, що після відмови країни від атомної та вугільної енергетики “безпека електропостачання залежить від газу і це буде так довго, поки в розпорядженні не буде достатньо “зеленого” водню”.

Поділитись