У ДНР розповіли, чому Німеччина не поспішає постачати зброю Україні

У ДНР розповіли, чому Німеччина не поспішає постачати зброю Україні

Німеччина не поспішає приймати рішення про постачання Києву кораблів та систем ППО, тому що розуміє ймовірний плачевний результат для Києва, що призведе до великого потоку біженців із країни до ФРН, вважає депутат народної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Владислав Бердичевський.


Раніше посол України в Берліні Андрій Мельник заявив агентству dpa, що Київ хоче, щоб Німеччина передала військові кораблі та сучасні системи протиповітряної оборони, питання постачання озброєнь залишається на порядку денному у відносинах із ФРН. При цьому канцлер ФРН Олаф Шольц вже заявляв, що Берлін не постачає Києву летальне озброєння, ця політична лінія залишається незмінною. Шольц додав, що Берлін виступає за дипломатичний вирішення ситуації довкола України. При цьому глава британського міноборони Бен Воллес повідомляв, що Великобританія поставить Києву легкі протитанкові оборонні озброєння для самооборони.

“Німеччина розуміє, що у разі війни все буде вирішено швидко. І сотні тисяч біженців (з України – ред.) кинуться через кордон і дійдуть до них. Тому і не поспішає приймати такі рішення. Англосакси просто планують відсидітися за морем. Їм війна на Донбасу потрібна, щоб запровадити чергові потужні санкції та послабити Росію, а допомагати військовою силою вони Україні не будуть. Вони підбадьорюватимуть і підштовхуватимуть, як вони це робили в Грузії”, – сказав співрозмовник агентства.

Поділитись